Joan Cerezo i Ucraïna

Joan Cerezo és músic i ciutadà d’Esplugues de Llobregat.

L’any 2004 va conèixer a Alexander, un noi nascut a Zhitomir sis mesos després de la catàstrofe de Txernòbil.

Aquest mateix any l’associació “Glaç” d’Esplugues va organitzar el primer festival de música electrònica: IGUANA. Joan Cerezo va compondre un tema dedicat a Txernòbil amb la veu en off d’Alexander explicant la seva història. Els dos es van fer molt amics.

Alexander va morir a finals del 2005, sota els efectes tardans de la contaminació radioactiva. Com a conseqüència, Joan Cerezo s’ha implicat, cada vegada amb més determinació, en donar a conèixer Ucraïna, el seu poble, els seus valors i la seva tradició.

Sobre Ucraïna a compost cançons, ha realitzat vídeos, ha organitzat esdeveniments, ha gravat un DVD amb poemes de Tares Xevtxenko, etc.

Actualment és el president de la “Associació Cultural Esplugues – Ucraïna”.

El 2014 li van donar la medalla Tares Xevtxenko per la seva dedicació al poble ucraïnès (és la número 25 d’un total de 200 encunyades). També ha rebut la medalla de més alta distinció, la “Estrella d’or dels Kozaks”, la número 102, lliurada el 2016 al Palau de Congressos de Kíev (Ucraïna).

Premi sobre la foto per veure el vídeo de la cançó que van presentar al concurs per representar Ucraïna en el Festival d’Eurovisió.

Van quedar en setè lloc d’un total de més de 100 concursants.

Lletra de Xenia Tym, música i interpretació de Natalia Pylyponyuk i Joan Cerezo.

Escardó Interactius

Webs - Records i catàlegs interactius.
Webs - Recuerdos y catálogos interactivos.
CDs - DVDs

Pots contactar-nos a:

Nos puedes contactar en:
Tel: 607 283 937
info@escardo.eu